Nejlepší potraviny proti vráskám
Luštěniny
Luštěniny, jako jsou fazole, čočka, hrách, cizrna a sója, obsahují kromě bílkovin také vlákninu a antioxidanty. Vláknina v luštěninách pomáhá zachycovat toxiny v trávicím systému a odstraňovat je z těla než se stačí vstřebat a ovlivnit tak vzhled pokožky. Luštěniny jsou rovněž bohaté na vitamín E a C, které pomáhají chránit pleť před sluncem. Několik porcí luštěnin týdně může dodat pokožce živiny, které potřebuje k tomu, aby zůstala hladká a zdravá.
Potraviny bohaté na vitamín C
Vysoký příjem potravin s vitamínem C byl spojen se sníženým výskytem vrásek a suché pokožky. Vitamin C je totiž mocný antioxidant a pomáhá snižovat účinek oxidačního poškození, které způsobuje vrásky.Vědcům zatím není zcela jasné, zda samotný vitamín C vede ke snížení vrásek nebo je to zvláštní vlastnost potravin obsahujících tento vitamín. Sázkou na jistotu proto zůstává konzumace potravin bohatých na „céčko“, což jsou téměř všechny druhy ovoce a zeleniny.
Špenát
Nejenom oblíbená pochoutka Pepka námořníka, ale i další druhy tmavě zelené listové zeleniny, jako jsou zelí, řeřicha a kapusta, jsou bohaté na antioxidant, který se nazývá lutein. Antioxidanty pomáhají neutralizovat volné radikály, které v těle vznikají vlivem znečištění prostředí nebo UV záření. Antioxidanty tak přispívají k udržení hladin kolagenu. Tato ve vodě nerozpustná bílkovina je zodpovědná za mladistvý vzhled pleti a pomůže udržet vrásky na uzdě.
Olivový olej
Olivový olej pomáhá pokožce hned dvěma způsoby. Poskytuje zdravé mononenasycené tuky, které jsou nezbytné k udržení vody v buňkách, ale je také neuvěřitelně bohatý na antioxidanty. Obsahuje velké množství vitamínu E (více než většina rostlinných olejů) a další ochranné antioxidanty, jako jsou lutein a vitamín A. Tyto látky z něj dělají jednoho z nejlepších tuků pro prevenci vrásek a hydratace pokožky. Extra panenský olivový olej můžete používat i jako součást péče o pleť.
Komentáře
Označením textu a kliknutím vložíte citaci.
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit