Dřevěné nádobí se vrací zpět v plné slávě
Pokud se podíváte hlouběji do historie, tak můžete vidět, že dřevěné nádobí má skutečně dlouhou tradici a v současné době se opětovně navrací zpět do domácností, ale rovněž vybraných restaurací. Tento přírodní materiál je skvělý i v tom, že neobsahuje žádné toxické látky, které by se přirozeně mohly dostat i do pokrmů. Navíc se mu nesmí upřít i jeho krása a jedinečnost. Pro někoho je to možná zcela nepřirozené, ale to ještě nevyzkoušel, jak moc dobře se z něho jí. Na druhou stranu dřevo v kuchyni není zase až tak cizí. Vždyť běžně používáte různá prkénka, vařečky, existují různé pomůcky na jídlo i vaření, které jsou v kombinaci se dřevem a dokonce se podávají na některých místech již celodřevěné příbory. Není pochyb, že taková dřevěná miska bude příjemným doplňkem.
České dřevěné misky
Na trhu si lze pořídit dřevěné misky, které se vyrábí ručně a pochází z českých dubů. Ty jsou známé jako nejkvalitnější dřevina, která u nás vůbec roste. Jsou různé průměry misek a tak se dají velmi prakticky pořídit kompletní sady. Misky jsou určeny k běžnému stravování a nemusíte se rozhodně obávat styku s potravinami. Jsou totiž ošetřeny voskovým olejem, který má certifikát pro styk s potravinami. Vydrží skutečně dlouhou dobu, avšak stále se jedná o přírodní materiál a tak je zapotřebí se vyhnout myčce, která je nevhodná pro jejich údržbu. Poté by se mohl materiál sám o sobě různě deformovat, prohýbat nebo dokonce i praskat.
Největší nepřítel dřevěného nádobí je myčka
Dřevěné nádobí do myčky rozhodně nedávejte, pokud nechcete, aby se vám zničilo. Nesvědčí mu dlouhý pobyt v horké vodě a páře. Ničí ho i agresivní prostředky a sůl. Mytí dřevěného nádobí v myčce by mohlo vyústit k tomu, že se jeho povrch začne deformovat, prohýbat, kroutit nebo praskat.
Výhody dřevěných misek
- V první řadě je velkou výhodou dřevěného nádobí přirozená antibakteriální vlastnost.
- Dřevěné misky určené na jídlo se především spojují se zdravou kuchyní, kdy se při styku s potravinami neničí žádné vitamíny nebo prospěšné zdravé látky. Pro zdravé stravování jsou poté první volbou.
- Je celkově odolnější než klasické nádobí nebo plast.
- Ovšem co se jim nesmí upřít, to jsou izolační vlastnosti, kdy podávané jídlo vydrží delší dobu teplé.
Komentáře
Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit