Ahoj holky,
naskytla se mi možnost pracovat v kavárně. Jsem bez jakékoliv praxe a tak z toho mám taky trošku strach a ráda bych se připravila . Prosím pokud mi dokážete s něčím poradit na co se mám nachystat apod.. tak pište budu strašně ráda.
Přeju pěkný den
Jak řikala Rachel v Přátelých: Na všechny se usmívej a když tě bude někdo štvát tak mu plivni do pití.
Cituji redmary: Jak řikala Rachel v Přátelých: Na všechny se usmívej a když tě bude někdo štvát tak mu plivni do pití.
Myslím že to bude v pohodě.. je to podle mě super práce, taková voňavá a klidná ne jak v nějakém pajzlu
Reaguji na Vanule: Připravila bych se psychicky na všechny typy lidí . Z recepce mám haldy a hlady zkušeností - i když se někdo jede relaxovat, tak umí být protivný, nepříjemný a arogantní. V kavárně většinou ale lidi kecaj, sama mám nejradši milou číšnici, která se mě zeptá co si dám, dá mi vědět o nabídce dne, popřeje pěkný sezení a minimálně do doby, co já a kamarádka nemáme dopito, nám dá pokoj
Reaguji na noninek: Já vim no lidi uměj bejt někdy fakt nepříjemný. Znám to taky z toho když jsem prodávala a tak jsem byla první na ráně . Já jsem i v životě taková hodně komunikativní a usměvavá takže snad to bude fajn ale stejně bych chtěla bejt připravená aspoň trošku .
Cituji bedrunela: Cituji redmary: Přátelých
néé
To je opravdu přínosná rada pro zakladatelku
Připrav si hlavně pevné nervy. Někteří lidi jsou dost protivní. Ovšem když se budeš usmívat a celkově budeš působit v pohodě a vyrovnaně, tak to bude ok. Držím palce a ať se daří
nesmíš ty lidi brát moc vážně, mě jednou v práci (delala sem servírku v hospodě nebo spíš to byla menší restaurace) sjel jeden host, že nedostal polívku, moje chyba to nebyla, ale tak omluvila sem se a neřešila to, nebo si někdo několikrát stěžoval na jídlo, samozřejmě mě, když umíš komunikovat s lidmi a nebrat je vážně, tak se není čeho bát, ze začátku budeš trochu nervní než se otrkáš, pak to pude
Já jsem taky byla na brigádě v pekárně a upřímně už bych to nikdy v životě nechtěla dělat. Byl tam hroznej fofr ani jsem se nezastavila. Musela jsem dělat kafe, nandavat zmrzlinu a dělat párky v rohlíku. Navíc jsem ještě musela obsluhovat a starat se o nádobí upřímně vůbec jsem nestíhala. Jako třešnička na dortu bylo to, když se nám ucpávaly záchody a já jsem je musela chodit proplachovat a starat se, aby byly v pořádku. Ale nechci tě strašit, jenom bych se se zaměstnavatelem pořádně domluvila, co všechno bude v tvojí náplni práce, aby jsi nedopadla jako já. A navíc jsem tohle všechno dělala za 50 korun na hodinu, děs
Já jsem dělala v kavárně x let a je to fajn práce, ale když jsme si všichni kolegové pak sedli a vyprávěli si historky, co koho potkalo, tak to bylo docela hrozný. Je fakt hodně lidí, co prostě jen potřebují mít s někým konflikt a využijí tě k tomu. Musíš se naučit být pohotová a nekompromisní, taková je jedna naše kolegyně a ví si se vším rady, ale chce to cvik. Co se týká "tips", tak je potřeba mírně ukazovat výstřih, to už máme všichni ověřeno a být fakt příjemná na všechny, protože kolikrát lidi co ti přijdou jako "burani" ti dají x krát větší tringoš, než navoněnej chlápek co přijel BMW a objednal si nejdražší kafe.
Jen chvíli jsem byla v kavárně jako brigádnice, ale podle me zalezi dost na kolektivu, dobré náladě, šéfovi no a pak uz je jen priprava kafe, dezertu apod , pohoda a po skončení vytřít, vysát, wc apod
Reaguji na Miss Dior: No budu se to muset naučit bejt nekompromisní a pohotová. Tam mě to snad zocelí . A jak je to s kávama a tak? To si všechno musim naštudovat, že ?
taky dělám brigádnici v kavárně a nemůžu si stěžovat . když chytíš super kolektiv, tak se tam budeš těšit - my máme kavárnu propojenou s pekárnou (rohlíky, chleba, buchty...), takže jsme tam vždycky dvě (sice oddělene, ale když nemáme lidi, tak je sranda ). jinak jestli musíš nastudovat kafe, to nevím, mě třeba normálně zaučovali, jak našlehat mléko, jak na vídeň atd., ale pak jsem si ještě projela youtubko od profesionálů a už umím pár lehoučkých designů na cappuccino a taky jsem se radši naučila kolik je mléka a pressa v latté a cappuccinu, kdyby se mě hosté ptali, nebo kolik správně kávy do pressa a tak . taky jsem měla samozřejmě pár hostů, kteří byli hoodně nepříjemní a řvali na mě, ale když se nad to povzneseš, tak jsou tam i stálí zákazníci, kteří jsou i milí a povídají si s tebou - mojí šéfový nosí i pugéty ... jediný, co mi na týhle práci vadí je, že pokud jdeš po nějakým bordeláři, můžeš ráno všechno umývat znova - já jsem dost čistotná, tak to nesnáším
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.