arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Chtěla jsem se zeptat, najde se tu někdo takový, kdo má zkušenost s pečením tradičních buchet, z bio surovin?

Přítel miluje tyto buchty, zejména plněné tvarohem, a tak mě napadlo, že bych vyměnila světlou mouku za tmavou, cukr za třtinový, kravské mléko za sojové atp. Jenže nikde jsem se nedočetla, zda je to vůbec reálné, základem je kvásek...ale obávám se, zda kvalita těsta z bio surovin bude zhruba srovnatelná jako s těstem z tradičních surovin.

Nechce se mi zbytečně plýtvat surovinami
Předem děkuji za jakýkoli postřeh a radu

j1541.jpg

Cituji earth88: Přítel miluje tyto buchty, zejména plněné tvarohem,

jsi si jistá že by je po tomhle

Cituji earth88: a tak mě napadlo, že bych vyměnila světlou mouku za tmavou, cukr za třtinový, kravské mléko za sojové atp.

nadále miloval?

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji earth88: bio surovin

Bio surovina neznamená zdravá, je to jen záruka kvality /nekontaminovanosti/ dane potraviny. Bio muže být i bílá mouka.

Takže chceš to bio nebo zdrave? Na kJ to bude stejne v obou variantách, u celozrne není jiste, že to bude příteli chutnat ani jak to dopadne.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na vourara: standardní koláč, makovnik atd mu peču z tmavé mouky, třtinového cukru a miluje to...naopak když dojde tmavá a upeču ze světlé, tak skuhrá

Cituji Siiri: Takže chceš to bio nebo zdrave? Na kJ to bude stejne v obou variantách, u celozrne není jiste, že to bude příteli chutnat ani jak to dopadne.

něco mezi ............ právě o to mi jde, bojím se toho, jak to dopadne....buchty na plech a koláče na plech mu peču právě takhle..ale tohle jsou buchty...nevím jak by kvásek reagoval na tu tmavou mouku a tak...a to chci právě zjistit, jestli to někdo takhle již pekl a nevznikla mu z toho nějaká nepoužítelná kaše chutě se neobávám, naopak.... takhle pečený koláč a makovník je 100x lepší jak z tradičních surovin ale tohle jsou buchty ...

arrow
profile_image
Alisss
od 4. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji earth88: nevím jak by kvásek reagoval na tu tmavou mouku

tak kvásek reaguje na cukr, toho bych se nebála jen si tam neumím představit tu chuť sojového mléka

http://www.prirodnipecivo.cz/uvod/ můžeš se tady inspirovat, ta peče všechno celozrnné koláčky, koblihy atd...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Alisss: přítel si ho normálně kupuje a nepřijde mi, že by bylo nějak víc chutově výraznější než klasické kravské

Cituji vourara: http://www.prirodnipecivo.cz/uvod/ můžeš se tady inspirovat, ta peče všechno celozrnné koláčky, koblihy atd...

super děkuji sice kobliha je už i na mě moc, ale proti gustu

No tak uvidím, zatím mě to láká upéct, ale jestli to bude hnusná kejda, tak nikdy víc !

Cituji earth88: super děkuji sice kobliha je už i na mě moc, ale proti gustu

no to si říkáš, mě celozrné věci nechutnají, ale ta kobliha byla... tu bych si koupila znovu fakt výborná.. ale takové malé hovínko za 20 kč to je zas moc na mě

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na vourara: jo? to já ráda celozrnné, ale koblihu si chuťově už nedovedu představit, třeba se mi někdy poštěstí.....tj, ta cena je drsná

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na earth88:
Když chceš bio,tak použij bio kvalitu správných surovin a ne udělat z bílé kynuté buchty něco úplně jiného
Rozhodně to z celozrnné mouky a dalších tebou vypsaných věcí už nebude česká tvarohová buchta,ale vznikne něco rádoby podobného leč nechutnajícího jako klasika.

Cituji earth88: .tj, ta cena je drsná

jj, ale zas tady u té paní je jistota že je to čerstvé a pravé

arrow
profile_image
kacccka
od 28. 4. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Spíš netuším, proč by to měl být z bio surovin problém. Na začátek stačí dát poměr surovin (celozrnná : bílá mouka) 1:2 a pak dávat větší poměr. Dělám doma většinu věcí z bio surovin, z celozrnné mouky (někdy přidávám i bílou) a žádný problém. Místo mlíka používám vodu, třtinový cukr, máslo a k tomu dávám droždí. A funguje to. Když se dělá něco, kde je hodně žitné mouky, tak by se mělo dávat méně droždí (když není kvásek).
Kvásek dělám spíše méně, protože je to s ním zdlouhavé.
Jinak ty koblížky z přírodní peč. jsou dobré, ale moc mi je to nepřipomíná.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na earth88: jde to... vynech sojový mlíko a dej tam obyč vodu... ono ta soja není zas až tak zdravá a ve výsledným efektu to vůbec nepoznáš...kvásek nemá nic společnýho s celozrnnou moukou, takže těsto vykyne úplně v pohodě, ale celozrnná mouka se pozná na chuti, takže bych koupila bio hladkou bílou a dala ji půl na půl s celozrnnou

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na earth88: a místo cukru používám javorový a agáve sirup nebo slady, pak ale musíš ubrat tekutiny,aby mělo těsto správnou konzistenci

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené