Ahojky,ráda bych .se zeptala jak vy se orientujete v celozrnném pečivu.
Hodně výrobců napíše celozrnné pečivo,ale ve skutečnosti je to pouze obarvená obyčejná mouka a pečivo je posypané pár zrníčky.
Jak ho tedy vy osobně poznáte?Jaké máte zkušenosti?Jaké prodejny(nejlépe řetěžce-Globus,kaufland,tesco,Spar,Lidl,Billa) můžete doporučit?Kde získat informace o složení?Máte tyto informace?Děkuji za odpovědí
v kauflandu mají naprosto bezkonkurenční celozrný chleba. jmenuje se to královský celozrný bochník nebo tak nějak a je to žitný chleba s dýňovými a slunečnicovými semínky a je naprosto vynikající jinak toho opravdu celozrného pečiva je v obchodech pomálu...spíš v prodejnách zdravé výživy jako jsou countrylife apod..
Mám oblíbené v každém obchodě něco - v Albertu takové sedmizrnné housky s hvězdičkou navrchu ( někdy je mají ještě těplé ), v Intersparu Starofrancouzské pečivo , v Kauflandu Selský chléb. Někde v časopisu jsem přečetla, že třeba pečivo přelomit a podívat se, jestli jsou zrníčka i v těstě - no ale to kdyby dělal každej . Takže to až doma. V obchodě se taky dá trochu orientovat podle ceny, je jasné, že mezi černým rohlíkem za 2,90 a černým rohlíkem za 8,90 bude trochu rozdíl.
dobře popsané pečivo mají v konzumech u ceny je přesně zaškrtnuto a jaké pečivo jde, jestli celozrnné, vícezrnné, z jaké mouky, takže bezva
My kupujeme v Kauflandu slunečnicový, je takový menší hranatý. A pak v Globusu s dýňovými semínky. Tam mají i takový zošit kde je u každého chlepu popsáno co obsahuje. Oba chlebíky mám i schválené od kámošky(výž. poradkyně)
Kupovali jsme chléb Vita v Bile. Je výborný.
Já jím jen celozrnné pečivo, bíle minechutná..kupujeme nejčastěji kaiserky, různé chleby a Lidlu mají vybornou celozrnou kostku s dýňovými semínky..mňamka
pozná se to jednoduše - je tak drahé, že si ho většina lidí nekupuje pokud není, je něco špatně. protože celozrnná mouka je dost drahý špás. aby byl výrobek celozrnný, musí jí obsahovat min. 80%.
a kolik by třeba mohl stát takový kvalitní celozrnný rohlík nebo houska?
Ano vím že tu již tento topic je, ale chtěl bych to ještě upřesnit. Dozvěděl jsem se v něm, že vícezrné pečivo obsahuje 95% bílé pšeničné mouky, což je jasný, neboť když vybírám pečivo, je stěžejní, z jaké mouky je, tudíž zde z bíle mouky= bílé pečivo. Pokud budu chtít ale celozrný chléb, co by mělo být ve složení, když ne pšeníčná mouka? Jak poznám "nefalšovaný" celozrný chléb? To mám ve složení hledat celozrnou mouku? Děkuji za upřesnění...
Jasně, nicméně když jsem dnes bloudil kauflandem a tescem, za boha jsem nikde nemohl najít nakrajené pečivo, žádný chléb ani toast, který by obsahoval vícezrnou mouku... možná by se hodil přímo tip, kde kupovat
Holky, výše zmíněné Kaiserky - jsou zdravé a opravdu celozrné?
Mamka je občas koupí a vím že jsou tam semínka, ale jsou tak křupavé (a dobré!), až je mi to divné, ptz výrobky z celozrné mouky, tak většinou nechutnají
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.