Bratr dovezl ze Slovenska brynzu, ale jelikož halušky jsem nikdy nedělala a momentálně vařím jen pro sebe, tak se mi dělat ani nechtějí. Dá se využít i v něčem jiném? A jakou to má trvanlivost? Napište mi případně jednoduché recepty.
Já mám bryndzu ráda s tmavým rohlíkem a hroznovým vínem.Dobrá je i jako náplň do taštiček z listového těsta, sestra ji má ráda i na špeclích a těstovinách.
Btw-dá se i zamrazit.
Já mám ráda i těstoviny s bryndzou a vyškvařenou slaninkou.
brynzová pomazánka - brynza, černvená kapie, cibulka
určitě se dá zamrazit, nebo je z ní super polívka, jednoduchá a výborná, recept na ní je určitě na netu
Nechat povolit ( rovnou z chladničky nemá chuť ) , naložit třeba na tmavý slunečnicový chleba, k tomu rajče ....
Jinak tak, jak holky psaly : na těstoviny. Rozředit brynzu v talíři s trochu mléka nebo smetany, na to nasypat horké uvařené těstoviny a polít osmaženou slaninkou nebo cibulkou.
Cituji sequanka: Bratr dovezl ze Slovenska brynzu, ale jelikož halušky jsem nikdy nedělala a momentálně vařím jen pro sebe, tak se mi dělat ani nechtějí.
Tak si je pro sebe udělej z pytlíku. Stojí pár kaček a za čtvrt hodinky máš jídlo na talíři - dokonce ty "pytlíkové" nejsou vůbec špatné.
Dá sa použiť aj na pečenie, napr.pagáčiky bryndzové, alebo listkové taštičky plnené bryndzou a k tomu kusky slaninky, prípadne šunky ak nemáš rada.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.