Ahoj holky, rozhodla jsem se držet bezmléčnou dietu kvůli ekzému. Zatím to držím tak 14 dní a už mi docházejí inspirace,co vařit.
Snídám obvykle Jáhelnou kaši,naředěnou vodou a dochucenou medem či tmavým cukrem. Svačina: křehké plátky s pomazánkou ,nastrouhaná okurka s mrkví
Oběd: špaldové těstoviny,se zeleninou,nebo špenátem,kukus, fazole,čočka,pšenice,jáhly,ryby...
Svačina: rozmixovany banán s jahodami, mandle, dýnová semínka
Večeře: Rýžový nákyps meruňkami..
Můj problém je,že jídlo moc neumím dochutit a tak to občas nechutná moc dobře.
A můžeš sojové mléko nebo kozí mléko? To mi bylo jako náhražka doporučeno, ale na soju jsem alergická. Kozí mléko obvykle problémy nedělá, ale je to individuální.
Třeba bychom mohli lépe poradit, kdybys napsala, která jídla s mlékem jsi dříve jedla. Já mléko také vynechávám, protože jsem na nějakou jeho složku přecitlivělá, a nemám pocit, že by mi chybělo (ale naštěstí můžu tvaroh a jogurt). Ani dříve jsem ho neměla ráda, protože mi páchlo, takže ho bez problému nahrazuju vodou.
Ke snídani můžeš zkusit místo jáhel i pohanku se sušeným ovocem. Nebo si upeč jáhelník. Případně občas zařaď pečivo se šunkou nebo vajíčkem. Do spousty typů pečiva se mléko vůbec nedává. Nebo jsi vegetariánka? Pokud ano, zkus se nechat vyšetřit - třeba Ti chybí něco, co je v mase.
Oni mi nezjistili alergii na mléko,ale držím dietu, protože se mi ekzém zlepšuje,ale není to ještě ono.Zjištuju po čem je to lepší,či horší. Nejím sýry,tvaroh,jogurty, nepiju mléko, prostě nic z něj. Jj sojové mléko občas kupuju,ale mám radši rýžové. Maso moc nejím,nějak mi nechutná. Dám si ho jen parkrát. Ten jáhelník,je super nápad.
Na vyšetření jsem byla a zjistili mi jen alergii na jablka,celer a oříšky. Ty jablka můžu jako přesnídávku,nebo třeba ve štrůdlu když jsou tepelně zpracovaná.
Tak zkus alespoň zařadit masové vývary. Třeba je skvělé udělat si vývar, povařit v něm dýni hokaido a rozmixovat ji. Parádní zimní polévka. Nebo si s vývarem můžeš smíchat uvařený žlutý hrách a taky jej trochu promixovat. Pokud nemáš nápady, zkus se zamyslet nad hustými polévkami. Příprava je nenáročná, chuť skvělá a možnosti obměn četné. Vývar využiješ i na italské rizoto, které můžeš mít třeba s hlívou nebo různou zeleninou (http://madlinakuchyne.blog.cz/1005/jemne-risotto- s-marinovanymi-houbami-a-cesnekem).
Ahoj, ja som alergická na mliečnu bielkovinu a mám aj intoleranciu na laktózu, takže nejem absolútne nič kde sa mlieko vyskytuje alebo môže. čo sa raňajok týka máš veľa možností - sójové alebo ovsené mlieko s cereáliami, sójový párok s pečivom, sójové jogurty, ovocné smootie a rôzne kombinácie. čo sa obedov týka , miesto cestovín si sprav napr. zapekané zemiaky - tu máš naozaj nespočetné množstvo kombinácii, zeleninové, vajíčkove atd. odporučila by som ti stránku mimibazar a tam si pozri recepty, nájdeš tam veľa inšpirácií.
Ahoj, zkus projít veganské kuchařky, mají parádní nápady...třeba špenát s rýží nebo mrkvový guláš, zeleninu tisíce obměn...určitě tam najdeš nápady na vaření na měsíc dopředu, já nejím mléko ani žádné mléčné výrobky už dva měsíce a inspiruji se jedině tam! ]
ahojky vynikající jsou jáhlové šišky s mákem a suprová kniha plná inspirací - bioabecedář hanky zemanové kde je spousta takových zdravých receptů a povídání o surovinách
Mně osobně mléko nikdy nechutnalo, takže jsem se snažila z něj ani moc nevařit. Proto mi přijde, že jídel bez mléka je spoustu, ne? Možná to ale bude jen můj dojem...K snídani bych každopádně doporučila takové ty "paštiky", ktere se delaji snad v 10 druzich (provensálská např. ). Ono se to přímo i konkrétně jmenuje, ale nechci tu té firmě dělat reklamu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.