tak pokial je domace, tak je určite lepšie ako kupovane, ale aj tak to nie žiadna výhra, pretože obsahuje veľa cukru. Samotné kompotovanie je vlastne založené na cukre, teda ovocie sa naloží do vody s cukrom, aby vobec vydržalo. Takže občas áno, ale určite nie pravidelne...
Cituji dadabus: jako v (skoro) každé diskuzi ohledně potravin .... fascinuje mne, jak všichni "milují své tělo" , že všechno, co pozřou musí být eko bio super zdravé - ale 4/5 národa je obézních .....
ale vetšina tady netvrdí, že je to nezdrave...jen že to nemá žadnou vyživnou hodnotu. A to jsou dvě ruzne věci.
Nedávno sem si koupila jahody v plechu... chuťově se to čerstvým jahodám vůbec nepodobalo - ale to se dá čekat.. spíš mě zarazilo složení kde malým písmem napsáno, že to není vhodné pro děti... tuna éček no humus nikdy víc. Jinak si kupuji radši čerstvé ovoce teď v zimě hlavně Kaki Kurmy, pomeranče atd..
Cituji Anetkaa: spíš mě zarazilo složení kde malým písmem napsáno, že to není vhodné pro děti... tuna éček no humus nikdy víc
je dobré se podívat kdo kompot vyrobil a odkud přijel
U plechovky za deset či dvacet korun se nedá očekávat kvalita.
Cituji Anetkaa: spíš mě zarazilo složení kde malým písmem napsáno, že to není vhodné pro děti.
Do jahod se totiž přidává karmínové barvivo, které MOŽNÁ způsobuje hyperaktivitu dětí. Ale chtěla bych vidět tu tunu éček, kolik jich tam bylo, jedno nebo dvě?
Cituji Lucrezia: podívejte se na to, jakým způsobem a procesem se cukr vyrábí, je to jen a jen chemie - toť můj názor
Co přesně ti na výrobě vadí?
Reaguji na Tiakia: nekupovala sem levnotu už si nevzpomínám co to bylo za značku.. ale stálo to něco kolem 40kč a byla to malá plechovka.
Cituji ILChazz: karmínové barvivo, které MOŽNÁ způsobuje hyperaktivitu dětí
jo to tam bylo, a éček tam bylo asi 5 což mě zarazilo.
Cituji ILChazz: Co přesně ti na výrobě vadí?
tak celý ten proces je prostě jen chemie - nebo tobě to přijde ok...pokud bych měla uvést jednu věc, tak třeba přidávání vápenného mléka...
Cituji Lucrezia: tak celý ten proces je prostě jen chemie
No já nesouhlasím, ten hydroxid tam má určitou funkci a v hotovém výrobku není, takže ničemu nevadí. A chemie je všude kolem nás i v nás samotných, chemie nerovná se špatné a škodlivé, jak si mnozí myslí
Reaguji na ILChazz: netvrdím, že všechna chemie je špatná, ale to neznamená, že to musím dobrovolně jíst. Snažím se tomu vyhýbat a toť vše
Cituji Lucrezia: ak celý ten proces je prostě jen chemie - nebo tobě to přijde ok...pokud bych měla uvést jednu věc, tak třeba přidávání vápenného mléka...
a chemie je zlo áááno
proces výroby řepy je naprosto v pořádku a to vápenné mléko se zneutralizuje na uhličitan vápenatý a vodu, což ani jedno není škodlivá věc a navíc se uhličitan odfiltruje, neboť tam vykrystalizuje
Reaguji na Kikulina: ježiši, proč má furt tendenci někdo do něčeho rýt - tobě to přijde v pohodě, tak to proboha jez a neotravuj s tím ano? já to jíst nehodlám, protože na cukru jako takovém nevidím jediný přínos pro moje tělo
Cituji Lucrezia: ježiši, proč má furt tendenci někdo do něčeho rýt
opravovat bludy není rytí
Taky jsem ještě nic takového neslyšela podle mého názoru, kompotované ovoce možná nebude kvalitou stejné jako ovoce čerstvé 1 třídy, to je snad jasné že ovoce méně kvalitní jde stranou na kompotové a sušené ovoce... ale respektivně bi ovoce kompotované škodit nemělo..
ja kompoty kupujem minimálne, radšej si robím vlastné zásoby a viem aké ovocie tam dám a aj množstvo cukru omedzujem na minimum. za humus to nepovažujem ale nejem to ani na kilá. a komu to nechutí nech neje...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.