Cituji bmw7girl: to znamená že to je teda dobrý.
To právě znamená, že je to špatně.., sme si asi nerozuměly
Cituji pampalatrala: To právě znamená, že je to špatně.., sme si asi nerozuměly
Tak sem tě asi špatně pochopila
Citronem sem to ještě nezkoušela a asi spiš ani nezkusim. Koupila sem si zubni pudr od EWA ale vysledky ještě nejsou znat. Ted sem dostala Pearl drops taky na bělení tak to mě zajima spíš než ten pudr.
Cituji bmw7girl: A to mužeš poznat až třeba za 20 let
No to asi těžko za 20 let buď to poznám hned anebo to prostě nepoznám .. neřikám, že je to zdravé a že to nepoškozuje sklovinu, ale ne zase natolik. A navíc existuje reminaralizační schopnost zubu.
Prostě muj názor je ten, že všeho s mírou a samozřejmě záleží na tom jaký kdo má typ zubů. Já si nemyslím, že bych měla nějak závratně zdravé, kvalitní zuby. Spíš naopak.
jablko není absolutně vhodné na čištění zubů. ale není to hlavně kvůli kyselinám, ale z toho důvodu, že obsahuje spouusty fruktózy, což je živná půda pro bakterie.
obsah kyseliny je sice také škodlivý, ale tělo si s ní poradí snadno. slinami.
btw. tohle platí o každém ovoci - kvůli ovocným kyselinám by si měl člověk vypláchnout ústa čistou vodou.
Všechny dámy moc zdravím....dříve jsem si také bělila citronem a je fakt, že efekt vybělení byl okamžitý a znatelný, ale strašně krátkodobý(jen pár dní-tak 2-3) a je fakt, že jsem to dělala tak 1krát na 2měsíce když jsem razila na nějakou oslavičku...ale rozhodně používat citron není dobré pokud máte zuby citlivé-stejně jako s tím jablkem nebo anasem..a dalšími kyselými věcmi,ale citlivé zuby mají všechno trošku komplikovanější ... já nacitlivost netrpím, a přesně jak uváděl doktor sklovina se sama obnoví pomocí slin ... navíc citron se přidává i do bělících zubních past, vlastně veškeré bělení je na bázi narušení skloviny-protože teprve narušením skloviny se jde dostat na jádro-barvu zubů, proto se také drží takzvaná bílá dieta po jakémkoli bělení-protože je sklovina narušená a snadnějí zase obarvitelná-třeba kafem/vínem/cocacolou a až časem se zase sama obnoví..takže jestli někdo chce jenou za uherskej rok použít levné bělidlo na zoubky citron je na to dobrý, ale proboha si s tím nevyplachujte zuby denně jako ten šílenec - viz výše - fakt by Vám to mohlo rozleptat sklovinu..pro dlouhodobý efekt je fakt nejlepší poradit se s odborníkem-dentistou-zvolí vhodný postup s ohledem na typ zubů a skoviny-jsoulidé že mají žluté zuby kůli kouření nebo kafi ale jsou také lidé kteří mají bohužel přirozenně zažloutlou barvu a pro obě skupiny je vhodný úplně jiný postup/metoda! Zatímco kuřákům stačí bělící pasty, těm s přirozeně zažloutlou barvou bohužel ne....
V poslední době jsem hodně pročítala takovéto témata o bělení zubů ... když nepočítám jedlou sodu nebo kypřící prášek na zubní kartáček, četla jsem taky vyčistit si zuby místo pasty s rozmačkanými jahodamy. Ale to bude asi to samé jako ten citron nebo jablka, ne?
Zdravím, úvodem jen to, že studuji zubařinu, takže mám info takříkajíc přímo ze zdroje. Takže jednoduše: čištění zubů citronem = ničení skloviny. Sklovina je vlastně minerál a citron obsahuje organické kyseliny, které tento minerál rozleptávají. Velké škody takhle vytvořené jsou nevratné, prostě se část zubu odleptá a sklovina se už nikdy nedotvoří. Stejně jako citron (na kartáčku/ve skleničce nebo jakkoliv jinak aplikovaný) působí i ostatní ovoce, neustálé usrkávání CocaColy, koncentrovaných džusů a ovocných šťáv. I kyselina z žaludku (u bulimiček) vede ke stejnému výsledku. Pokud bude působení dlouhodobé a intenzivní, tak dojde ke ztenčení až vymizení vrstvy skloviny, s tím se pojí citlivost zubů, větší tendence ke vzniku kazů,.. (stačí si zadat dental erosion do google a mrknout na obrázky). Takže k bělení bych citron určitě nepoužívala.
A ještě k tomu jablku. Jablko před spaním čištění zubů nenahradí, je to jen jeden z mnoha mýtů, co se traduje. Jablko obsahuje rovněž kyseliny, které rozleptají sklovinu. Není to ale tak drastické jako když si budete čistit zuby citronem. Minerály uvolněné ze skloviny po snědení jablka se mohou ještě do skloviny vrátit, ale to nesmíte hned po snědení jablka sáhnout po kartáčku a oslabenou sklovinu si doslova odčistit. Prostě neběžte hned do koupelny čistit si zuby. Lepší je napít se mléka, nebo vzít si sýr (obsahují totiž Ca a další ionty, které podpoří tzv. remineralizaci skloviny ). Zuby si ale vyčistit navečer stejně musíte. Jablko obsahuje spoustu cukrů, na kterých si s chutí smlsnou bakterie, kterých máme každý v puse plno. Bakterie následně vytvoří kyseliny, a to už je jen krůček ke kazu.
Takže sečteno a podtrženo, citron na čištění zubů je nevhodný, jablkem si zuby taky nevyčistíte a po jablku (nebo třeba pomeranči,..) by se zuby neměly hned čistit.
Citron nedoporučuju. Hrozně mi to narušilo sklovinu. Bělím speciálním el. kartáčkem a spokojenost
citron je sice stará babičkovská rada, ale v dnešní době už fakt přežitá. navíc i svým způsobem nebezpečná... byla jsem i na chemickém čištění, ale to mi zpětně přijde taky jako hloupost, radši se uchyluju k pravidelnému a důkladnému čištění zubů
Reaguji na karinaP: To mi neříkej, že čištěním zubů se ti zuby vybělí... To asi používáš nějakou spešl pastu,ne?
ne, obyč odol, ale mám ten bělící kartáček od philipsu. nejdřív jsem tomu nevěřila, ale dala jsem na doporučení kámošky a už máme bílé perličky obě
tak přesnou technologii samo neznám, to bys našla na nějakém specializovaném webu, ale princip je takový, že účinným čištěním to pomalu, ale jistě vytváří bělejší odstín
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.