Právě od té doby, co je tehle pořad, tak už zvažuju, do jaké restaurace jít a tak.. Protože přece jen bych nerada vyhazovala peníze za jídlo z pytlíku..takže radši dát víc peněz za kvalitu no..
Cituji budgie: Protože přece jen bych nerada vyhazovala peníze za jídlo z pytlíku..takže radši dát víc peněz za kvalitu no..
A myslíš,že to vždy poznáš?I ve velmi drahých restaurací se tak vaří a to mi věř.
Zanet96
Já vím, je to těžké.. ale přece jen jsou restaurace, kde na tom jídle vidíš, že to je z kvalitních surovin.. To bývají většinou specializované restaurace, třeba jen na steaky.. ale je pravda, že to co máme na talíři, ví jen ti, co to připravují..
Cituji budgie: vyhazovala peníze za jídlo z pytlíku.
Tak já si myslím, že v dnešní době se snad už jídla, které nejsou z pytlíku, nevaří. Někde je jen používají víc a někde míň, opravdu i v kvalitních restauracích se tak vaří a jak píše Zanet, tak to fakt nepoznáš i já mám někdy problém to poznat. Asi jistota je si dát něco bez omáčky(i když já mám omáčky ráda moc) a vývary jsou taky většinou z prášku. Jednou jsem počítala, kolik stála večeře v jednom podniku, kde jsem pracovala a vyšlo to okolo 40 Kč a ti lidi za to dávali 140 Kč ,ale tak je to všude, na něčem se vydělat musí.
Cituji budgie: ale je pravda, že to co máme na talíři, ví jen ti, co to připravují..
Právě...
Ale u nás je třeba paradox to,že když jsme na jídelníček dal opravdu zdravé a výborně udělané jídlo,tak to neprošlo a dáš tam něco fakt podle mě těžkého atd... a lidi to chtějí
Cituji budgie: třeba jen na steaky..
Já jsem jednou byla v restauraci a měli tam maso zamražené a některé kousky tam ležely víc než rok(hlavně ryby) a taky tam třeba zamražovali omáčky, což se dělat nesmí, jak se to může s tím masem, to si nejsem jistá, ale já bych teda rok zamražené maso jíst nechtěla, ale tak pokud je to restaurace, kam chodí hodně lidí, tak určitě nic zamražovat nemusí. Ale někdy jsem viděla, jak chystali kuchaři maso, lezly po tom mouchy, no fuj. Nebo kolikrát se i vařilo z prošlých surovin. Ale nechci tě děsit, všude to tak není.
Cituji anna: a měli tam maso zamražené a některé kousky tam ležely víc než rok(hlavně ryby) a taky tam třeba zamražovali omáčky, což se dělat nesmí
Tak zamrazovat maso se smí a dělá se to asi všude,ovšem aby tam leželo rok?To nechápu,vždyť se to snad točí a chodí kontroly,ryby jsou teda mnohem lepší čerstvé.
Omáčky už vůbec teda
I když se u nás dělá denně hodně jídel,maso zamrazené máme,jinak by to ani nešlo.
Cituji Zanet96: se to snad točí
Maso, se točilo, ale ty ryby nikdo moc nechtěl, tak se stalo, že třeba ležely i ten rok v mrazáku, normální maso - vepřové, hovězí, kuřecí, to se točilo dobře.
Cituji Zanet96: chodí kontroly,
To nevím, jak to dělali, ale kontroly většinou nic nenašly.
Cituji Zanet96: Omáčky už vůbec teda
To jo, ale ono když bylo potřeba, tak se zamrazila a pak se zase rozmrazila. Díky tomuto jsem celkem ztratila iluze, co se týče jídla v restauracích, ale já do restaurací chodím stále a ráda, jen si nesmím představovat, jak jídlo chystali, radši si představuji, že tak, jak jsem to zažila já, se to nikde jinde nedělá
Cituji anna: To nevím, jak to dělali, ale kontroly většinou nic nenašly.
No,tak to se divím,u nás chtějí ke všemu(pomalu každému balíčku masa)doklad.(ale je fakt,že to až tak prokazatelné,jak dlouho to tam je není ,pokud na sobě maso nemá štítek a to většinou nemá)
Tak omáčky se teda u nás nikdy nezamrazují,fuj.Je pravda,že když jsem viděla,co někteří kuchaři vykouzlí,jsem taky dost opatrná a nejraději jím v té naší restauraci,tam se nebojím
Tak já si třeba dávám často jen salát a tam tak nějak poznám, na čem jsem Je pravda, že vydělávat se musí, ale občas mám pocit, že hodně lidí tady v Čechách vydělává na úkor zákazníka (třeba v obchodech prošlé maso se nakládá, staré saláty se míchají s novýma, uzeniny se máčí do vody, aby nabobtnaly.. )
Cituji budgie: Tak já si třeba dávám často jen salát a tam tak nějak poznám, na čem jsem
To jo,my v létě máme zeleninku z naší zahrady
Jinak je fakt,že někde to restaurace přehánějí s cenou jídla,ale my na tom bohužel teda extra nevyděláváme.
Cituji Zanet96: u nás chtějí ke všemu(pomalu každému balíčku masa)
Záleží, na koho natrefíš, já myslím, že když přišla kontrola, tak majitel asi naběhl k mrazáku a ty ryby někam vyházel, jinak to není možný.
Cituji Zanet96: Je pravda,že když jsem viděla,co někteří kuchaři vykouzlí,jsem taky dost opatrná
No, mně se taky jednou stalo, že mi přinesli polívku, která smrděla jako zkažená, ale jinak nad tím jídlem z restaurací radši moc nedumám.
.
Cituji Zanet96: ěkde to restaurace přehánějí s cenou jídla,ale my na tom bohužel teda extra nevyděláváme.
Tak zase je jasný, že pokud suroviny na jedno jídlo stojí třeba 40 Kč, tak něco taky musíš zaplatit kuchaři, personálu, elektřinu, energie, nějaké věci do kuchyně a tak, tak z toho ve finále třeba ani moc nezbude.
Cituji anna: taky musíš zaplatit kuchaři, personálu, elektřinu, energie, nějaké věci do kuchyně a tak, tak z toho ve finále třeba ani moc nezbude.
Jojo,ale to hosté nějak nedokáží chápat...
Ale holky,jediné co mi v tom pořadu často zaráží,je chování majitelů restaurace,přijde mi,že stejně vlastně nic změnit nechtějí a jedou si to své,to se mu občas divím,že po nich neskočí,třeba ten díl s tou restaurací U Rytíře,ta majitelka byla fakt dost zvláštní.
Cituji Zanet96: Jinak je fakt,že někde to restaurace přehánějí s cenou jídla,ale my na tom bohužel teda extra nevyděláváme.
Víš, mě přijde, že poctivým lidem je hloupý nějak extra vydělávat a přitom často vaří kvalitně.. jako to bylo v posledním díle - U Štěpána - tam bych se chtěla podívat..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.