Ahoj, mám doma AMARANTH a vůbec nevím jak ho zpracovat? Nemáte nějaké typy na dobrý oběd?
Reaguji na notosemztohoblazen: Já ho zatím připravovala pouze jednou. Nicméně mi způsob přípravy poradila jedna paní, co jej vaří často. Jednoduše jej vaří v jednom hrnci spolu s rýží natural - tedy 60 min. A spolu s tou rýží jej můžeš použít jako přílohu nebo do rizota.
Ahoj...tohle jsem se dočetla na stránkách Bio-life.cz : Při pečení používáme malé množství amarantu společně s ostatními druhy mouk. Amarant můžeme rozpálit na rozehřáté nepřilnavé pánvi, aby kuličky pukly jako popcorn. Podáváme s mlékem a jahodami jako obměnu snídaňových cereálií. Dále můžeme amarant dusit v páře se zeleninovým vývarem a přidáme ho jako přílohu k praženým sezamovým semínkům. Takto připravený amarant (nebo i uvařený) nabízí plno možností přípravy k různým druhům jídla.
Já si ho kupuju už "puklej" a přidávám si ho k müsli.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.