Přeci jen některá jídla jsou lepší z friťáku než z pánvičky nebo plechu (hranolky, smažáky apod.), ale jídla se vpodstatě "koupou" v oleji což se nikomu z nás nelíbí. A navíc ta spotřeba oleje! Příčí se mi představa použít ho vícekrát.
Narazila jsem v časopise na reklamu na tuhle fritézu URL a dost mě to zaujalo. Inzerují 1 lžičku (přiloženou odměrku) oleje na 1 kg hranolek, mrkněte na to. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo váš názor na to? Případně zkušenosti a tipy na jiné, podobné produkty? Díky
Fritza Tefal ActiFry
Zkušenost bohužel nemám, zatím nad ním také jen přemýšlím. Je to lákavá představa fritovat na lžičce oleje, akorát si říkám, jestli to pak není stejné, jako když dělám hranolky na plechu v troubě, tam taky dám jen minimum oleje
Petulaa
dělá to jen malé kousky - řízek v tom neuděláš.
Řízek v tom neuděláš, ale za to v tom uděláš něco jako čínu - osmahne ti to maso, zeleninu, atd atd. Kamarádi to mají a jsou s tim děsně spokojení! Pořídili si to, když manželka jela na delší dobu do lázní a manžel se o sebe musel starat sám a byl z toho nadšenej!
Hlavně mu děsně vyhovovalo to, že nakrájel maso, hodil to do hrnce, kterej to sám míchal, on mohl krájet zeleninu a dělat jiný věci - nemusel stát u kastrolu a míchat jídlo... Jestli to je zdravější netuším.
Jj koukala jsem že to není moc veleký, ale na ty přílohy (brambory, hranolky apod.) a i to maso to vypadá zajímavě. Asi to nebude pro bůhvíjak velkou rodinu, ale to já teď neřeším Náodou jsem narazila na jakési fórum, a tam si to všichni děsně chválej, že v tom dělaj třeba i kuřecí stehýnka atp. a prý je všechno takové nadýchané a křupavé. Jediná nevýhoda ta velikost, ale řikám, to teď není můj problém.
Je tu někdo kdo už má a používá?
Petulaa
Na tu fritézu jsem už taky koukala, líbí se mi a láká. Hodíš sem odkaz na to forum. Díky.
lejlik
jsou tam i fotky jidel co v tom udělali tady: URL
Miabella
a proč v tom řízek neuděláš, jen proto že je to malé? Takže třeba ne flakotu ale menší kousky masa v trojobalu, nějaké "nugetky" by to zvádlo?
Zaujalo mě to, že by tam měly jít udělat jídla "jako z friťáku" jen na té 1 lžičce oleje. Což mě láká, z pánvičky to nikdy není jak z friťáku (hranolky, krokety, americký brambory, maso nebo sýr v trojobalu) a s 1 lžičkou oleje by to bylo méně mastné i ve srovnání s pánvičkou...já si právě tyhle jídla moc nedopřávám, kvůli tomu že to není zrovna zdravé, ale spíše naopak, a přemýšlím že by to třeba tahle fritéza vyřešila. Že bych taková jídla mohla dělat s lepším svědomím a lepším dopadem na moje zdraví a životosprávu, snažím se jíst docela zdravě
tak teď mám rozporuplný názor, začetla jsem se do té diskuze a někdo tam píše že je to na nic a navíc předražené, že je to prý stejné jak horkovzdušná trouba :-/
máte to někdo? opravdu ty hranolky z toho jsou jako když si je udělám v troubě na plechu? Já je tak dělám, nemusí se dávat tolik oleje, ale samozřejmě nejsou tak chutné, prostě to není uplně ono...já myslela že se v tom actifry ten olej nějak rozstřikuje nebo tak něco....
Basti a můžou se při fritování vyndat ty metličky nebo ne? Já pořád nevím, rozhoduju se. Má to jídlou stejnou chuť i barvu? Děkuju moc
Dneska jsem tuto fritézu viděla v obchodě a moc se mi líbila. Má někdo zkušenost od doby posledního příspěvku?
Reaguji na veryska:
Já ho mám už asi rok doma. Hranolky se zdají ze začátku trochu sušší, než se s tím člověk naučí, americké brambory jsou dobré. Když můžu dávám do hranolek i sušenou papriku, zajímavá obměna. Dělám z čerstvých brambor, i z mražených- tam nedávám olej vůbec. Jen se to musí hlídat, aby se to nespálilo, je tam jen alarm na nastavení, samo se to nevypne. Urcite lepší, než přepálený olej, určitě je to lehčí.
Acti Fry máme už přes rok doma a musím říct, že si to bez něj už v kuchyni nedovedu představit. Používáme ho denně a opravdu stačí jen kapka oleje a jídlo je fantastické Moc doporučuji
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.