Co preferujete ? Je mezi nimi podstatný rozdíl nebo ne ? Já miluji oboje, ale zajímají mě rozdíly z hlediska zdravotního jak působí na trávení atp.
Lepší je určitě acidofilní mléko, neboť obsahuje živé kultury, kefír má myslím větší podíl syrovátky
Kefírové mléko neobsahuje probiotickou kulturu, tu obsahuje pouze acidofilní... Tedy já jsem se ještě nesetkala s takovým kefírem, který by ji obsahoval .... Ale obojí jsou dobré na zažívání.....
U prodávaných bych nic moc nečekala, výjimkou by byly čerstvé přímo od toho, kdo je vyrábí (ale klasicky, ne průmyslovým způsobem). Domácí kefír má hodně různých kultur bakterií a kvanisek, bývají to desítky, záleží na tom, jaký přesně máš. Navíc mnoho těch kefírových projde přes žaludek až do střev, což se třeba nedá říct o jogurtových kulturách.
Jestli máš tyhle věci ráda, pořiď si houbičku a máš po starostech
Pak je taky kefír vodní, o něm jsem psala na blogu, taky hodně dobrá věc, má trošku jiné osazenstvo.. a na léto je jak dělaný
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.