Trend - roztrhaná džínovina

Děravé a různě prostříhané či potrhané džíny byly naposledy velkým hitem v divokém „grunge“ období v 90tých letech. Trendy tehdy udávaly rockové kapely v čele s Nirvánou a charismatickým Kurtem Cobainem. Nostalgicky zaměření módní návrháři se snaží obnošený vzhled denimu vrátit na výsluní již dva roky a nutno říci, že se jim to daří. Ležérní roztrhané džíny jsou zpět.

img

Ležérní roztrhané džíny jsou zpět.

zoom

Cameron Diaz, Victoria Beckham, Kim Kardashian

Hvězdy nosí potrhaný denim

Znovu objevený uvolněný styl zasáhl i celou řadu známých celebrit.

Britská topmodelka Kate Moss zařadila potrhané modely do své kolekce pro Topshop už před dvěma lety, brazilská topmodelka Gisele Bundchen zase předvedla své výstavní tělo v roztrhaném vybledlém džínovém kompletu. 

Odrbané džíny nesmějí chybět ani v šatníku módou posedlých hvězd jako jsou zpěvačka Rihanna, herečka Lindsay Lohan nebo dokonce jindy přísně elegantní paní Victoria Beckham.




zoom

Džíny s průstřihy a zpěvačka Brandy

Stříhejte, párejte, trhejte

Roztrhaný denim jde ruku v ruce s různým šisováním a vyblednutím barvy napodobujícím seprání a dlouhodobé obnošení. Tento efekt se letos neuplatňuje jen na džínových kalhotách, výborně a neotřele vypadá rovněž na džínových kraťasech, minisukních, šatech nebo do módy se vracejících džínových bundičkách.

Podobné trendy odrbané kousky dnes seženete ve všech módních řetězcích, které jsou jich plné, kdo však preferuje kreativitu a originalitu, může se vyřádit pomocí břitvy či nůžek. Staré džíny tak paradoxně módně oživíte různými průstřihy, otvory a záplatami. Párání a trhání vás nejspíš bude i bavit a navíc ušetříte.

zoom Zvětšit

Gisele Bundchen, Drew Barrymore, Lilly Allen

Buďte sexy, ale ne vulgární

Jen pozor, aby vám při stříhání neujela ruka a díry pak neodhalily více, než je nutné.

Roztrhané džíny by podle aktuálního trendu neměly vyhlížet vulgárně, odhalené koleno ještě vypadá přitažlivě, nahá půlka zadečku už může působit příliš vyzývavě a prvoplánově.

Zkuste se inspirovat světovými návrháři, kteří své rozparky umístili především na přední stranu stehen, kolena nebo pod linii zadečku.


zoom

Rihanna

Pro každé roční období

Kalhoty tohoto typu se i z čistě praktických důvodů hodí především na teplejší měsíce, vzdát se jich však nemusíte ani na podzim či v zimě.

Před chladem vás ochrání punčocháče navlečené pod prostříhané džíny, velmi originálně a zajímavě budete vypadat, pokud si pod kalhoty oblečete punčocháče barevné.

Ležérní elegance nebo kovbojka

Trend rozervané džínoviny vynikne nejlépe v kontrastu s čistě ženskými prvky a jemnou elegancí. Klasikou, kterou nic nezkazíte, je bílá košile a sako, barvu pak outfitu můžete dodat ve formě vhodně zvolených doplňků, jako je zajímavá bižuterie, šátek nebo kabelka. Můžete rovněž zkusit kovbojský styl podle kolekce návrhářské značky D&G, která zajímavě propojila potrhaný denim s divokým západem. 

zoom

Kovbojský styl

Mějte na paměti, že tento trend je pouze inspirován stylem „grunge“, takže umolousaným a neupraveným vzhledem dnes nikoho neoslníte. Nejlepším doplňkem k potrhaným džínům jsou sexy botky na vyšším podpatku. 








Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nejnovější trendy v plážové módě

Nejnovější trendy v plážové módě

Životní styl komerční článek

Léto klepe pomalu na dveře a vy ještě netušíte, co budete v parných dnech na pláži nebo u bazénu nosit? Nevadí! Na následujících řádcích si totiž posvítíme pěkně zblízka na aktuální trendy v plážové módě. Prozradíme vám, jaké plavky, obuv i doplňky společně kombinovat, aby byly vaše outfity dokonalé.

NOVÉ
Jaké vychytávky pořídit do vaší ložnice?

Jaké vychytávky pořídit do vaší ložnice?

Životní styl komerční článek

Ložnice je místo, kde začíná a končí váš den. Je tedy dobré, abychom jí věnovali spoustu pozornosti a vytvořili v ní harmonickou atmosféru. K tomu nám dopomůže vhodný nábytek i pečlivě vybrané interiérové doplňky. Jestliže se v tom zrovna nevyznáte, nemusíte zoufat. Níže vám dáme užitečné tipy na vybavení vaší ložnice. Inspirace je tu!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?